Medeltida kläder

Close filters
 
från till
4 från 3
Inga resultat hittades för filtreringen!
4 från 3

Medeltida kläder – stilfulla dräkter från förgångna tider

Medeltiden förknippar vi med facklor, lägereldar och svärdfäktning. Det doftar härligt av honungsvin och på torget hänför gycklarna folket med sina lustiga lekar. På medeltida marknader och lajvevent återskapas denna rustika och genuina tidsepok med humor, glädje och känsla för detalj. I vår medeltida butik kan du dyka in i den medeltida världen och hitta lämpliga kläder och dräkter för nästa resa till en svunnen tid.

Stilenliga medeltidsplagg för pigor och drängar, adelskvinnor och riddare

Hör upp alla landsknektar, spelemän och adelskvinnor! Skruda eder lekamen och rusta eder inför nästa medeltida korståg! Du hittar autentiska klädnader, dräkter och tillbehör av högsta kvalitet som är allt annat än medelmåttiga i vår medeltida butik. Traditionell medeltida klädnad och enkla kvinnodräkter tillhör alla lajvares basutrustning. Som piga bär du en enkel underklänning eller så överglänser du bonddöttrarna i skönhet med livstycke, blus och kjol. En mantel med huva skyddar dig mot väder och vind och värmer skönt när kylan smyger sig på. Riddaren klär sig i stilfull vapenrock, byxor och en kort tunika. Konstfärdiga snörningar, snoddar och sprund är tidstypiska medeltida detaljer som inte får saknas och till en autentisk medeltida klädnad krävs förstås även lämpliga skor eller stövlar. Hos oss hittar du ett brett utbud av medeltida kläder med särskilt verklighetstroget utseende. Välj bland klassiska material och modeller som samtidigt tillgodoser moderna skötselkrav och krav på hållbarhet.

Medeltida kostymer och lajvmode

Levande rollspel av medeltida karaktär kallas LAJV och är en mångfacetterad hobby med en stor skara anhängare. Svärdfäktning, marknadsliv eller medeltida folklekar – hos oss hittar du passande medeltida dräkter för nästa lajvevent. Ofta är det de små detaljerna som gör våra artiklar så speciella och i vår lajv-butik hittar du inte bara medeltida kläder utan även tidstypiska accessoarer, skor och andra kostymer. Briljera som genuin allmogebonde, tapper krigare eller som ädel prinsessa och dyk in i medeltidens spännande liv och leverne.

Verklighetstrogna dräkter även till maskerader och halloweenfester

Våra dräkter och plagg passar inte bara till medeltidsmarknader och lajvevent utan är naturligtvis även perfekta till maskerader och halloweenfester. Förvandla dig till en medeltida jungfru eller en modig riddare och slå alla med häpnad. För varje artikel anger vi vilken av tidsepokerna den tillhör – från tidig medeltid via sen medeltid fram till renässansen – så att du enkelt kan utrusta dig inför nästa spännande tidsresa.